Ha tudod,
merre van
az arra
EN

Amit a rendezvényről tudni kell

Dátum, helyszín

2017. június 18., Vértesboglár

Versenyforma

Tájékozódási kerékpáros adventure race.

A hétvége programja

2017. június 17., szombat

2017. június 18., vasárnap

Mi is az adventure?

Az adventure a tájékozódási kerékpáros sport ritka, de annál izgalmasabb versenyformája. A feladat lényege, hogy egy nagyobb területen - jelen esetben a Vértes északi felén - található ellenőrzőpontokból adott idő alatt minél többet meg kell találni. Ehhez a rendezőség csak egy térképet biztosít, ami tartalmát és méretarányát tekintve körülbelül egy turistatérképnek felel meg, de annál sokkal megbízhatóbb. Az egyes pontok értéke eltérő, és mivel valószínűtlen, hogy valaki mindet meg tudja fogni a szintidő alatt, így az számít elsősorban, hogy jól taktikázzon, megbecsülje, hogy melyek azok, amelyek reálisan elérhetők.

A Vértes Bike Adventure alapvetően csapatverseny, egy csapat maximum 4 főből állhat, de lehetséges egy fős csapatként (azaz egyéniként) is indulni. A szintidőtől függően az alábbi kategóriákat díjazzuk:

Az indítás csapatonként külön történik a Vérteslovas udvaráról, ide is kell visszaérkezni. A rajtlistát és a rajtidőket a verseny előtt pár nappal publikáljuk.

Az egyes kategóriák külön kerülnek értékelésre, és értelemszerűen az nyer, aki a legtöbb pontértéket gyűjti be. A szintidő túllépése pontlevonással jár.

A pontérintés ellenőrzése a SportIdent elektronikus rendszerével történik, amelyhez chipet a rendezőség biztosít (amennyiben valakinek van sajátja, azt a nevezésnél kérjük megadni). A pontokat hagyományos tájfutó bója jelöli, kódjuk, illetve pontértékük a térképen kerül feltüntetésre. Minden pont út mellett, kerékpárral könnyen elérhető helyen lesz.

Központ

A versenyközpont, a rajt és a cél a Vérteslovas udvarán lesz (Vértesboglár, Kossuth u. 69.).

Nevezés

A nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezési díj beérkezett az alábbi számlára:

A nevezési határidő 2017. június 14. (szerda), ez után a nevezési díj emelkedik, de még helyszíni nevezéssel is szeretettel várunk minden érdekődőt.

A nevezési díj határidőig 3000 Ft/fő, határidő után és a helyszínen 4000 Ft/fő.

Szállás

Egyénileg foglalható a Vérteslovasban.

Kapcsolat

A rendezvénnyel kapcsolatban további információ az alábbi címen kapható: info@mtbo.hu.

Facebook eseményünkön pedig apró, színes hírek olvashatók: Vértes Bike Adventure.