Gb
Previous
Füzy Anna szenior világbajnok!
2017. augusztus 27. (V) , molnarpeti
Dosek Ágoston is háromszor állhatott dobogóra. A Tájkerékpáros Európa Bajnokságnak és a Mesterek Tornájának (szenior világbajnokságnak) a franciaországi Orleans adott otthont augusztus elején. Három, teljesen különböző terepet választottak a rendezők az egyéni számokra. A sprint verseny egy egyetemi campus területén zajlott, míg a hosszabb távok erdei terepeken kerültek megrendezésre. A középtáv furfangos ösvényhálózattal tette próbára a versenyzőket a nagy tempójú átkötő szakaszok között, míg a hosszútáv egyszerű, de útvonalválasztásban gondolkodtató feladatot adott, rendkívül nagy sebességű tekerés mellett. A magyar színeket az Európa-Bajnokságon két kiemelkedő, a hazai felnőtt mezőnyben is jeleskedő fiatal képviselte, akik komoly reményekkel álltak rajthoz, de most még nem váltották be teljesen azokat. Legjobb helyezéseik a 9. és a 10. helyet jelentették a rendkívül rangos és népes mezőnyben - előbbit Tamás Bianka hosszútávon, utóbbit Fekete Ágoston sprintben érte el.

Bianka a másik két távon 11. (középtáv) és 17. (sprint), míg Ágoston 14. (középtáv) és 21. (hosszútáv) helyezést ért el. Egy-egy rontott versenyük mellett két-két az élbolyhoz közeli eredményt értek el a junior mezőnyben. Utóbbiak ígéretesek a jövőre nézve. A mesterek világbajnokságán Füzy Anna ismét három éremmel térhetett haza, amelyek sorrendben két ezüst és végül a hosszútávon egy újabb aranyérmet jelentettek számára a női 40-es mezőnyben. Cseh Veronika csak azért nem lett ismét éremhalmozó (a tavalyi világbajnoksághoz hasonlóan) mert az ő kategóriáját a kis létszám miatt összevonták Annáéval, és éppen lemaradt mindig a dobogóról, miközben saját kategóriájában három alkalommal is második helyezést ért el a kilencfős mezőnyben.

Tálas Sándor a férfi 50-es mezőnyben az alábbi helyezéseket érte el: sprint 17., középtáv 16.,  hosszútáv 23. hely. Jankó Tamás F55-ben a sprinten 8. lett, majd a hazaúton egy sín keresztezése miatt kartörést szenvedett, így a továbbiakban már nem állhatott rajthoz. Ugyanitt Mets Miklós helyezései: sprint 19., középtáv 28., hosszútáv 28. hely. Dosek Ágoston három dobogós helyezéssel zárt, sorrendben ezüst-bronz-ezüst érmeket vehetett át. A részletes eredmények itt érhetők el: http://www.mtbo17.fr/program Bővebb beszámolót a Hangyabolyban olvashatnak majd az érdeklődők. Szöveg és fotó: Dosek Ágoston
Logo_general_mtbohu
Film
1 Április 14. Nemesvámos
2 Április 15. Nemesvámos
3 Május 12. Sastin straze (SK)
4 Május 13. Sastin straze (SK)
5 Június 2. (A)
6 Június 3. (A)
7 Július 21. Veszprém megye
8 Július 21. Veszprém megye
9 Július 22. Veszprém megye
10 Szeptember 8. Nagybánya (RO)
11 Szeptember 9. Nagybánya (RO)
12 Október 6. Sopron
13 Október 7. Sopron

A 2016-os sorozat végeredménye az alábbi táblázatban tekinthető meg:

Excel

Korábbi évek: 2015 2014 2013, 2012, 2011