Gb
Previous
Füzy Anna szenior világbajnok!
2017. augusztus 27. (V) , molnarpeti
Dosek Ágoston is háromszor állhatott dobogóra. A Tájkerékpáros Európa Bajnokságnak és a Mesterek Tornájának (szenior világbajnokságnak) a franciaországi Orleans adott otthont augusztus elején. Három, teljesen különböző terepet választottak a rendezők az egyéni számokra. A sprint verseny egy egyetemi campus területén zajlott, míg a hosszabb távok erdei terepeken kerültek megrendezésre. A középtáv furfangos ösvényhálózattal tette próbára a versenyzőket a nagy tempójú átkötő szakaszok között, míg a hosszútáv egyszerű, de útvonalválasztásban gondolkodtató feladatot adott, rendkívül nagy sebességű tekerés mellett. A magyar színeket az Európa-Bajnokságon két kiemelkedő, a hazai felnőtt mezőnyben is jeleskedő fiatal képviselte, akik komoly reményekkel álltak rajthoz, de most még nem váltották be teljesen azokat. Legjobb helyezéseik a 9. és a 10. helyet jelentették a rendkívül rangos és népes mezőnyben - előbbit Tamás Bianka hosszútávon, utóbbit Fekete Ágoston sprintben érte el.

Bianka a másik két távon 11. (középtáv) és 17. (sprint), míg Ágoston 14. (középtáv) és 21. (hosszútáv) helyezést ért el. Egy-egy rontott versenyük mellett két-két az élbolyhoz közeli eredményt értek el a junior mezőnyben. Utóbbiak ígéretesek a jövőre nézve. A mesterek világbajnokságán Füzy Anna ismét három éremmel térhetett haza, amelyek sorrendben két ezüst és végül a hosszútávon egy újabb aranyérmet jelentettek számára a női 40-es mezőnyben. Cseh Veronika csak azért nem lett ismét éremhalmozó (a tavalyi világbajnoksághoz hasonlóan) mert az ő kategóriáját a kis létszám miatt összevonták Annáéval, és éppen lemaradt mindig a dobogóról, miközben saját kategóriájában három alkalommal is második helyezést ért el a kilencfős mezőnyben.

Tálas Sándor a férfi 50-es mezőnyben az alábbi helyezéseket érte el: sprint 17., középtáv 16.,  hosszútáv 23. hely. Jankó Tamás F55-ben a sprinten 8. lett, majd a hazaúton egy sín keresztezése miatt kartörést szenvedett, így a továbbiakban már nem állhatott rajthoz. Ugyanitt Mets Miklós helyezései: sprint 19., középtáv 28., hosszútáv 28. hely. Dosek Ágoston három dobogós helyezéssel zárt, sorrendben ezüst-bronz-ezüst érmeket vehetett át. A részletes eredmények itt érhetők el: http://www.mtbo17.fr/program Bővebb beszámolót a Hangyabolyban olvashatnak majd az érdeklődők. Szöveg és fotó: Dosek Ágoston
Logo_general_mtbohu
Film
1 Április 14. Nemesvámos
2 Április 15. Nemesvámos
3 Május 12. Sastin-Straze (SK)
4 Május 13. Sastin-Straze (SK)
5 Június 2. (A)
6 Június 3. (A)
7 Július 21. Farkasgyepű
8 Július 21. Farkasgyepű
9 Július 22. Farkasgyepű
10 Szeptember 1. Pécsely
11 Szeptember 2. Pécsely
12 Szeptember 8. Nagybánya (RO)
13 Szeptember 9. Nagybánya (RO)
14 Szeptember 22. Eger
15 Szeptember 23. Eger
16 Október 6. Sopron
17 Október 7. Sopron

A 2016-os sorozat végeredménye az alábbi táblázatban tekinthető meg:

Excel

Korábbi évek: 2015 2014 2013, 2012, 2011