Gb

Válogatott eredmények

A magyar tájékozódási kerékpárban nincs a hagyományos értelemben vett, kijelölt válogatott keret. A nemzetközi versenyekre minden esetben az alkalomra kijelölt csapat utazik. A szakág számos gyönyörű eredménnyel büszkélkedhet, melyek krónikája részletesen itt olvasható.

I. Világbajnokság
2002., Fontainbleau, Franciaország

A sportág első hivatalos VB-je, melyen jobbára a nemzetközi erők felmérése zajlott, lévén hogy előtte ilyen koncentráltan sosem találkozott ez a mezőny. A házigazdák és a finnek arattak, a magyar csapat közepes eredményekkel zárt.
II. Világbajnokság
2004., Ballarat, Ausztrália

Ez a VB túlzás nélkül a világ másik felén zajlott, így mindössze egyetlen versenyzőnk utazott ki, Füzy Anna, aki tartotta két évvel azelőtti pozícióit. Viszont Magyarország adta a nemzetközi ellenőrzőbírót is Erdélyi Tibor személyében.
III. Világbajnokság
2005., Besztercebánya, Szlovákia

Az előző évivel ellentétben ez végre közel volt, ki is töltötte a csapatunk a limitet. A VB számunkra legnagyobb eseménye Füzy Anna 5. helye volt a középtávon, amely egyértelmű áttörés volt a karrierjében. Azóta nemzetközi nagymesternek számít.
IV. Világbajnokság
2006., Joensuu, Finnország

Ez sem volt népszerű a magyar csapat körében, szite megismétlődött a 2004-es szcenárió: Anna utazott egyedül, de az ellenőrzőbírót mi adtuk, ezúttal Jankó Tamás személyében. Anna legjobb helyezése egy nagyon pechesen végződött hosszútáv után a 9. lett.
I. Európa Bajnokság, Ifi és Junior Európa Kupa
2006., Varsó, Lengyelország

Úttörő kezdeményezésként a sportág első Európa Bajnoksága egyben az első Európa Kupa is volt a fiatalok számára.
V. Világbajnokság
2007., Nove Mesto na Morave, Csehország

A sportág legerősebb országában rendezett VB ismét nagy lehetőség volt nekünk. Ezúttal is Anna érte el a legjobb helyezést, 7. lett az újonan bevezetett sprint számban.
II. Európa Bajnokság, Ifi és Junior Európa Kupa
2007., Castelfiorentino, Olaszország

A toszkán szőlőskertek között rendezett verseny számunkra igen kedves emlék maradt Füzy Anna bronzérmes lett a sprinten, bár azóta sem teljesen tiszta, hogy ez hivatalos versenyszám volt-e, a női váltó (Cseh Veronika, Kaufmann Brigitta, Füzy Anna) az eddig el nem ért 7. helyen végzett, az ifi fiú váltónk (Horváth Marcell, Beöthy Ádám, Jankó Dániel) pedig önmaguk számára is nagy meglepetésként első helyre futott be. Ja, és egy apró sportdiplomáciai siker: ismét magyar ellenőrzőbíró felügyelte a lebonyolítást, ezúttal Zentai László.
VI. Felnőtt és I. Junior Világbajnokság
2008., Stare Jablonky, Lengyelország

A rendkívül agilis lengyel sportvezetés legnagyobb dobása volt ez a VB, amelyet megfejeltek még a frissen bevezetett Junior VB-vel is. Legjobb eredeményeink egyértelműen a sprinthez kötődnek: Füzy Anna beállította eddig legjobb eredményét, azaz 5. lett, a még csak ifi Horváth Marcell pedig a junioroknál 7.
III. Európa Bajnokság, Junior és Ifi Európa Kupa
2008., Nida, Litvánia

A rendkívül szép környezetben rendezett barátságos rendezvény sokak szerint az eddig legjobb világverseny volt. Számunkra elsősorban azért kedves, mert Horváth Marci megnyerte az Ifi EK középtávú számát, új felfedezettünk, Koós Brigitta pedig egy sokat sejtető ezüstéremmel lett gazdagabb.
VII. Világbajnokság
2009., Ben Shemen, Izrael

Igazi kuriózum volt a közel-keleti VB, de magyar részről csak csekély érdeklődés övezte Füzy Annán kívül csak Marosffy Dániel utazott ki. Anna remekelt: 6. lett a középtávon, 9. a sprinten és defekttel együtt 13. a hosszútávon.
IV. Európa Bajnokság, II. Junior Világbajnokság, Ifi Európa Kupa
2009., Hillerod, Dánia

Horváth Marci ezúttal sem hagyta ki az Ifi aranyat, ezúttal a hosszútávon sikerült megszereznie. A felnőtt mezőnyben igazán szép helyezésünk csak egy fél váltó erejéig volt: a második etap közepén még vezetett a magyar női csapat. Ez azonban, sajnos, nem tartott ki a célig.

VIII. Világbajnokság és III. Junior Világbajnokság
2010., Montalegre, Portugália

A felnőtt mezőnyben elért mérsékelt sikereinkért az egyszemélyes junior női csapat kárpótolt minket: Koós Brigitta egy negyedik hely után végül a hosszútávon szerezte meg a magyar tájékozódási kerékpáros sport eddigi legfényesebb érmét: egy ezüstöt.
Logo_general_mtbohu
Film
1 Április 14. Nemesvámos
2 Április 15. Nemesvámos
3 Május 12. Sastin-Straze (SK)
4 Május 13. Sastin-Straze (SK)
5 Június 2. (A)
6 Június 3. (A)
7 Július 21. Farkasgyepű
8 Július 21. Farkasgyepű
9 Július 22. Farkasgyepű
10 Szeptember 1. Pécsely
11 Szeptember 2. Pécsely
12 Szeptember 8. Nagybánya (RO)
13 Szeptember 9. Nagybánya (RO)
14 Szeptember 22. Eger
15 Szeptember 23. Eger
16 Október 6. Sopron
17 Október 7. Sopron

A 2016-os sorozat végeredménye az alábbi táblázatban tekinthető meg:

Excel

Korábbi évek: 2015 2014 2013, 2012, 2011